Čisté a nejkvalitnější přírodní složení Odměny za váš nákup Doprava zdarma od 2 500 Kč Osobní přístup a vzorky zdarma Ověřeno zákazníky, bezpečný a spolehlivý nákup

Lactobacillus Ferment

Lactobacillus Ferment je produkt fermentace bakterií rodu Lactobacillus. Obsahuje látky, které bakterie při kvašení vytvářejí, například peptidy, organické kyseliny a polysacharidy. V kosmetice pečuje o pokožku a podporuje konzervaci.

INCI Lactobacillus Ferment
Český název ferment z laktobacilů
Původ fermentace bakterií Lactobacillus na rostlinném médiu (například z ředkve nebo zelí)
Funkce podle CosIng kondicionér pokožky
Kde ho najdete pleťové vody, séra, enzymatické peelingy, krémy

Co Lactobacillus Ferment dělá v kosmetice

Laktobacily znáte z kysaného zelí, jogurtu nebo kvásku. Při fermentaci vytvářejí řadu látek, které omezují růst jiných mikroorganismů. Některé fermenty, například ferment z ředkve (Lactobacillus/Radish Root Ferment Filtrate), se proto v přírodní kosmetice používají jako součást konzervace. V pleťové péči ferment pomáhá pokožce udržet vláhu a hladký vzhled. V kosmetice nejde o živé bakterie, ale o filtrát nebo lyzát z fermentace.

Je Lactobacillus Ferment bezpečný?

Fermenty z laktobacilů jsou obecně dobře snášené, vhodné i pro citlivou pokožku a v nařízení EU o kosmetice není jejich použití omezeno. Pokud ferment vznikl na médiu z obilovin, může obsahovat stopy výchozí suroviny.

V jakých produktech ho najdete

Další složky najdete ve Slovníku pojmů. Zdroje: databáze složek CosIng Evropské komise a nařízení (ES) č. 1223/2009 o kosmetických přípravcích.

Časté otázky: Lactobacillus Ferment

Co je Lactobacillus Ferment?
Je to produkt fermentace bakterií rodu Lactobacillus. V kosmetice pečuje o pokožku a podporuje konzervaci.
Obsahuje kosmetika s fermentem živé bakterie?
Ne. Používá se filtrát nebo lyzát z fermentace, nikoli živé kultury.
Je Lactobacillus Ferment konzervant?
Některé fermenty pomáhají omezit růst mikroorganismů a jsou součástí přírodních konzervačních systémů.