Glyceryl Oleate Citrate
Glyceryl Oleate Citrate je emulgátor, který vzniká spojením glyceryl oleátu s kyselinou citronovou. V olejových sérech a čisticích olejích pomáhá, aby se olej s vodou smísil a dal se snadno smýt.
| INCI | Glyceryl Oleate Citrate |
|---|---|
| Český název | glyceryl oleát citrát |
| Původ | glycerol, kyselina olejová z rostlinných olejů a kyselina citronová |
| Funkce podle CosIng | emulgátor, mycí tenzid |
| Kde ho najdete | olejová séra, čisticí oleje, krémy |
Co glyceryl oleate citrate dělá v kosmetice
Glyceryl oleát citrát je tekutý rostlinný emulgátor. V čisticích olejích zajistí, že se olej po kontaktu s vodou promění v bělavou emulzi, která se snadno opláchne a nezanechá mastnou vrstvu. V olejových sérech pomáhá rozptýlit vodné složky v oleji a v krémech stabilizuje emulzi. Je šetrný k pokožce a vhodný pro citlivou pleť.
Je glyceryl oleate citrate bezpečný?
Je velmi dobře snášený a v nařízení EU o kosmetice není jeho použití omezeno. Je povolený v certifikované přírodní kosmetice.
V jakých produktech ho najdete
Další složky najdete ve Slovníku pojmů. Zdroje: databáze složek CosIng Evropské komise a nařízení (ES) č. 1223/2009 o kosmetických přípravcích.