Althaea Officinalis Leaf Extract
Althaea Officinalis Leaf Extract je výtažek z listů proskurníku lékařského. Obsahuje slizy a flavonoidy a v kosmetice pečuje o pokožku a zjemňuje ji.
| INCI | Althaea Officinalis Leaf Extract |
|---|---|
| Český název | výtažek z listů proskurníku lékařského |
| Původ | listy proskurníku lékařského (Althaea officinalis), byliny z vlhkých luk Evropy |
| Funkce podle CosIng | péče o pokožku |
| Kde ho najdete | balzámy na ruce, krémy, tělová mléka, dětská kosmetika |
Co výtažek z listů proskurníku dělá v kosmetice
Proskurník je statná bylina z čeledi slézovitých s měkkými, sametovými listy. Z jeho kořene se kdysi vyráběly první marshmallows, odtud jeho anglický název marshmallow. Listy i kořen obsahují slizy, polysacharidy, které ve vodě bobtnají a vytvářejí jemný gel. Na pokožce vytvářejí ochranný film, pomáhají jí udržet vláhu a zjemňují pocit napětí. Výtažek z listů obsahuje navíc flavonoidy. V balzámech na ruce a krémech pokožku zvláční a dodá jí hebkost. Podle CosIng pečuje o pokožku.
Je výtažek z listů proskurníku bezpečný?
Pokožka ho velmi dobře snáší a hodí se i pro citlivou a dětskou pokožku. Alergie jsou vzácné.
V jakých produktech ho najdete
Další složky najdete ve Slovníku pojmů. Zdroje: databáze složek CosIng Evropské komise a nařízení (ES) č. 1223/2009 o kosmetických přípravcích.