Humulus Lupulus Extract
Humulus Lupulus Extract je výtažek z šištic chmele otáčivého. Obsahuje hořké kyseliny, xanthohumol a vonné látky a v kosmetice pečuje o vlasy a pokožku.
| INCI | Humulus Lupulus Extract |
|---|---|
| Český název | výtažek z chmele otáčivého |
| Původ | samičí šištice chmele otáčivého (Humulus lupulus), pěstovaného v Česku (Žatecko), Německu a USA |
| Funkce podle CosIng | antimikrobiální látka (chrání výrobek před mikroorganismy), antiperspirant, péče o vlasy, vonná látka, péče o pokožku, ochrana pokožky |
| Kde ho najdete | vlasové oleje, šampony, deodoranty, krémy, pleťová tonika |
Co výtažek z chmele dělá v kosmetice
Česko patří k nejvýznamnějším pěstitelům chmele a žatecký chmel je známý po celém světě. Šištice obsahují žluté žlázky s lupulinem, směsí hořkých kyselin (humulonů a lupulonů), éterického oleje a prenylovaných flavonoidů, například xanthohumolu. V kosmetice podle CosIng pečuje o vlasy a pokožku, chrání ji, omezuje pocení, slouží jako vonná a antimikrobiální látka. V deodorantech pomáhá omezit nepříjemný pach, ve vlasové péči dodává vlasům lesk a vlasovou pokožku osvěží.
Je výtažek z chmele bezpečný?
V kosmetických koncentracích je pokožkou dobře snášený. Citliví lidé mohou reagovat na vonné látky, které chmel obsahuje.
V jakých produktech ho najdete
Další složky najdete ve Slovníku pojmů. Zdroje: databáze složek CosIng Evropské komise a nařízení (ES) č. 1223/2009 o kosmetických přípravcích.